Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2018 15:52 - Часът е 13,30
Автор: diankov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1328 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Часът е 13,30. Вече повече от 6 часа се радваме взаимно с новия ден.  Слънцето щедро раздава топлина и като ли също ни предупреждава, че от утре, уви, ще огрява хората далеч от тук, по други дължини и ширини. Зимните гуми се строиха до вратата на тавана и припряно започнаха да си мерят грайфера. Съседът от първия етаж приключи със закачване на радиаторите си, дето трябва да му ги плащаме ние. Ама е сбъркал. Не ще да му са дава повече така.

Ангъс разцепи с китара, а Браян обясни на квартала, че всичко е „Hard as a rock“. Бебетата наоколо слушат в захлас и не смеят да гъкнат. Да си имаме уважението. Иначе довечера и нощес като ревнат няма да им простя. Колко хубаво беше като се чуваха само майките им.

Сутринта се разходихме с Бобомир Дянков в парка. Събрахме цялата глутница. Разменихме съвети за хранене, за лепене на плочките по Графа, имаш ли още от онези неща, дай да видим тая заповед къде може да ги разхождаме нашите, що пък ще вали, къде изчезна. В резултат Бобомир е със зачервени очи и тичахме до доктора. Капки, 2-3 на ден. И час да му резнат топките. Така било добре. Той нали си е безродов няма да има шанса да дундурка внучета.

А денят е прекрасен, като за последен топъл. Празник на цветовете и миризмите на печени чушки и тиква. Моторите реват за последно по Цариградско. И аз в съпричастност съм си сложил фланелата с буталата и искрите от свещи. Накарахме се. От утре ще вали и ще ни вкисва до напролет. Леко ще се пълним с вода, ще замръзваме откъм краката и ще червенеем с носове. Какво му е на лошото време. Ще си седим до прозореца и капките ще ни показват мокрите пътеки към пролетта. Листата ще падат и ще топлят земята. Ден след ден, нощ след нощ. Ще мирише на пушек и колите ще въртят гуми на леда. Мария приготвя вече коледната стратегия. Вчера събрахме компонентите на елхата. От „Астън маркета“ разбира се. „Астън“ е сметопочистващата група в квартала, а маркета са кофите й. Ама става много интересно. Таванът ни е пълен със стока от „Астъна“. Ще ви разказвам.

Вчера беше петък, днес настана съботата. Обикновено като се приберем с Бобомир Дянков от 2 часовото бъхтене с глутницата в парка, това е към 9,30, купили вестника и прочели новите некролози, сме посрещнати от тишина на спящата фамилия. Днес още на втория етаж чухме аромата на пържени бунаци. Стъпало по стъпало ни водеше, хвана ни за ръка, избута ни на бегом и ни понесе до пълната купа. Христина! Това е най-хубавото нещо от последния залез над Палия. Ще има и за утре. /дали?/ Давай сладкото и домашното сирене. И топлото мляко. Абе не ми говори за диабета. Той е командировка до понеделник. И фитнеса го профилактират, така че няма да ходя.

Айде, че вече започна осмия дневен час. Не бързайте, ще ви разкажа и за Астъна.

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 92570
Постинги: 33
Коментари: 17
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930