Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2015 16:28 - Сирия, петрол и новите карти на света.
Автор: diankov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3500 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 01.09.2015 16:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Сирия, петрол и новите карти на света.

 

Както се полага след лятната отпуска, жена ми започна да се оглежда за три дни някъде в края на октомври, началото на ноември.

-                 Не сме ходили в Будапеща, цената е приемлива.

-         Не, не, там сега е като на ъгъла на нашите улици „Симеон“ и „Вашингтон“. Нещо като Дамаск, Кабул и малко Еритрея. Арабски квартал. Ще я пропуснем Будапеща.

-                Има и изгодни предложения за Северна Гърция.

-           Не, не. Там минава пътя на отиващите към Будапеща.

-         Не бъди такъв. Датите са за след почти 2 месеца. Всичко ще е друго.

-                  Друго ли? Само да не е по-страшно.

Нямам нищо против хората тръгнали да бягат от ятаган на джихадист и калашников  на правителствена армия. Четвърт България е наследник на хора, тръгнали от Драма и Лерин, Гюморджина и Охрид. И жена ми е така. Още ме навива да идем в Галичник. А аз съм виждал само на хартия и чувал от баба за черничевата ни градина на юг от Ивайловград.

Против това съм, че ги накараха да тръгнат. И не направиха нищо като видяха, че турските и йорданските бежански лагери се препълниха. Втори палестинци. Те, палестниците,  обиколиха света. Гониха ги танковете на ген. Шарон в Ливан, удариха ги чак в Тунис и Либия. Сега това ни се вижда далечно. Палестинските „терористи“ за едни и „герои“ за други за доста изостанали от днешните герои на полумесеца и Аллах.

Сега ще помоля тези, които са крайни или традиционни в интерпретацията на българска история да пропуснат следващите редове. Ботев отвлича кораб и слиза на Козлодуйския бряг, Бенковски води чета, Левски готви кървава зора за империята, опълченците…. За нас остава да се гордеем с тях, ама за едни други хора, дето са на юг от нас и сега се занимават със сирийските бежанци, са чисти терористи.

Въпросът ми беше друг. Защо оставиха Сирия и половин Ирак да станат халифат, та сега да се помиряват с големите врагове аятоласите и лошите „Хамаз“ и „Хизбула“ да са съюзници.  Защо?

По същата причина, по която Сан Стефанска  България я има само на карти и в песните.

Сирия дава бази и е съюзник на Русия. Асад  е нещо като Кадафи, е не чак същият, но и на него му е ред. Подкрепяме  опозицията. Тя пък взе, че се ислямизира до тъмно зеленото на джихада. Русия си взе Крим и буни Украйна. Давай старата схема на Рейгън и крал Фахт. Ще ги бутнем руските с ниски цени на петрола. Путин не се дава. Явно праща кораби с танкове и патрони на Асад. Тея лудите джихадисти пък съвсем прекалиха. Колят, бесят, палят живи хора, насилват. Нали уж трябваше да са демократи. Еййй, те и талибаните трябваше, ама станаха други, като си тръгна ген.Громов.

Добре, петролът евтин, Путин омекна за Украйна, е няма да върне Крим. Ама брадатите и бурките видяха, че могат и искат още. Оказа се, че половината били от армията на Садам, дето генералите Шварцкопф и Кларк я гониха като на американски футбол. И имат да си отмъщват на половината свят. Парите от петрола стават лесно в пропаганда и петата колона от Европа се задейства. И тя тръгна към Сирия. Джон Джихадиста, французи, белгийци с арабски имена. Заклаха журналистите в Париж и за малко да обърнат един влак в морга. Дори в наш Пазарджик си направиха явка. Братята ни роми не ги влече много да ходят на война, по ще свършат друга работа. Дайте им бежанците. Един камион с трупове. Случват се и грешки. И кораби с бягащи от Хитлер евреи са потъвали.

Докога? Стига! Когато искат, световните сили могат да спрат всичко, което трябва. Европа е гостоприемна. Все пак е населена и не се разтяга. На континента има достатъчно бедни и нужни за помагане. Малко пари за наш Видин и няма да има само 650 деца в първи клас. Американците чакат всичко да се срине и тогава ще тръгне 101 -  ва въздушнопреносима дивизия. Като след Пърл Харбър и световния търговски център. Руснаците и те да спрат да се правят на велики.

Бежанците са хора. Петролът е стока. Преди векове испанските рицари и конницата на Тервел са спрели исляма. Сега го пускаме сами. Ислямът с бомбите под бурките и набучените глави. Бежанците трябва да се върнат в къщите си. Да им ги построим наново с план „Маршал“. Но първо да спрем войната.

Рейгън като спечели изборите, оправи кризата със заложниците в посолството на САЩ в Техеран. Горбачов видя, че по-добре да изтегли „непобедимата“ преди майките и ветераните да го изтеглят него.

Какво да чакаме? Моля ви, помислете и помогнете. На Европа. На света. На майките с деца и бащите с изморени очи, тръгнали от Сирия незнайно накъде.

 

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. appen13 - Толкова много примитивни НПО-лъжи и мокри полит-еротични фантазии накуп рядко могат да ни разсмеят така . Кикотил съм се с глас...
01.09.2015 17:06
Толкова много примитивни НПО-лъжи и мокри полит-еротични фантазии на едно място рядко могат да се прочетат накуп и да ни разсмеят с агресивната си платена СЛУГИНСКА ГЛУПОСТ !!!! Практически ВСЯКО ВТОРО ИЗРЕЧЕНИЕ е нахална лъжа или примитивна полит-фантастика в стил в.Дневник , в.Капитал и в.Сега !
Четенето на инкомедийните жълти парцали на Иво Прокопиев и приемането на сериозно платените "новини" и "коментари" в туземните български СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И ЗАТЪПЯВАЩА НПО-ПРОПАГАНДА, НАИСТИНА НЕ ПРОЩАВАТ !!!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздрав!
02.09.2015 13:16
По всичко личи, че параноикът от предния коментар е изпаднал в дилириум от постинга ти, което е добре. :)
цитирай
3. appen13 - Просташката слугинска радост на евтиния продажен НПО-офисен планктон...ха-ха-ха
02.09.2015 14:15
batogo написа:
По всичко личи, че параноикът от предния коментар е изпаднал в дилириум от постинга ти, което е добре. :)


Просташката слугинска радост на евтиния проституираш НПО-офисен планктон, че някой полуграмотен провинциален глупак, се е хванал на НПО-пропагандните мантри и инкомедийните гьобелсови медийни манипулации и примитивни платени лъжи, искрено забавляват....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: diankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 92624
Постинги: 33
Коментари: 17
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930